Yoga - 14 september, 2017

 • yoga
 • yoga2

Event Kategori: Sport & FritidEvent Taggar: Barn och yoga

Profil
Profil
Bilder
Video
Karta
Recensioner
 • YOGAKURSER
  Unnaryd, Lidhult, Hylte och Smålandsstenar

  PÅGÅENDE KURSER

  Tisdagar 17:00 – 19:00 i Hyltebruk (Biblioteket hörsalen, Fabriksgatan 1C)

  Onsdagar 17:00 – 19:00 i Unnaryd (MHF-gården i Vallsnäs, Vallsnäs 111, 310 83 Unnaryd)

  Torsdagar 17:00-19:00 i Smålandsstenar (Fruits & Yoga Cafe, Norra Nissastigen 5C)

  Torsdagar 19:15-21:15 i Smålandsstenar (Fruits & Yoga Cafe, Norra Nissastigen 5C)

  Söndagar 17:30 – 19:30 i Lidhult (Gautablick Dagcenter, Bryggaregatan 34)

  KOMMANDE KURSER – GRUNDKURS

  Denna kurs passar det flesta. Om du har stora hälsobesvär, kolla med din läkare först. Du är också välkommen att prova gratis på yogaterminens första lektion. Kom alltid ihåg att instruktionerna i yogan visar en väg eller ett mål för framtiden, inte att du behöver kunna göra det redan nu.

  Om du har gjort en grundkurs, kan det vara en väldigt bra ide att göra det igen. Både yogalektioner och kurser är varierad. Du kommer alltid lära dig något nytt så att du kan uppleva en djupare verkan i ställningar, andning och meditation.

  Grundkurs passar både helt nybörjare och erfarna. Vi bygger upp yogapraktiken från grunden. Tid och fokus läggs på att förstå grundtekniken till positionerna och att att hitta en medveten andning. Små grupper betyder att läraren har möjlighet att även ge personliga förråd.

  Dina önskemål

  När du anmäler dig, beskriv i detalj om du har svårigheter med något. Kanske har du sömnproblem, svag rygg eller stela höfter. Jag som lärare kommer att ta hänsyn till så många önskemål som möjligt och bygga upp en yogakurs så att du får verktyg att hjälpa dig själv.

  Yogalektionen är två timmar: ca 1 timme fysiska yogaställningar, 20 minuter andningsövningar och 30 minuter guidad djupavslappning och meditation.

  Bokning: Unnaryd // Lidhult // Hyltebruk // Smålandsstenar

  Kursstart: vecka 16

  Kursdagar/tider/plats:

  Tisdagar 17:00 – 19:00 i Hyltebruk; 8ggr, vecka 16-24, uppehåll den 1 maj (Biblioteket hörsalen, Fabriksgatan 1C)

  Onsdagar 17:00 – 19:00 i Unnaryd; 7ggr, vecka 16-22 (MHF-gården i Vallsnäs, Vallsnäs 111, 310 83 Unnaryd)

  Torsdagar 19:00-21:00 i Smålandsstenar; 8ggr, vecka 16-23 (Fruits & Yoga Cafe, Norra Nissastigen 5C)

  Söndagar 17:30 – 19:30 i Lidhult; 8ggr, vecka 16-24, uppehåll 27 maj (Gautablick Dagcenter, Bryggaregatan 34)
  Byta dag: Förhinder? Ta igen ditt pass i en annan by.
  Kostnad: 7ggr/ 950kr; 8ggr/1100kr; två eller mera kurser/1600kr; första lektionen möjlighet till gratis prova-på förutsatt att det finns plats.
  Utrustning: Du behöver en matta, en kudde, en lätt filt och löst sittande kläder. Mejla om du vill köpa en ullmatta (varmt och skönt!)

  Språk: svenska och engelska blandat

  FORTSÄTTNINGSKURS

  Om du inte har några stora besvär, du har kunskap att lyssna in kroppen och du har grunden till olika andningsövningar (Nadi Shodana & Bhastrika), då kan det vara dags att komma på fortsättningskurs! Om du har yogat innan, men inte hos mig, ta kontakt med mig först.

  Yogalektionen är två timmar: ca 1 timme fysiska yogaställningar, 20 minuter andningsövningar och 30 minuter guidad djupavslappning och meditation.

  På fortsättningskurs övar vi vad som kallas ”Det klassiska programmet”. Detta program består av några av de mest kända, djupast verkande ställningarna (huvudstående, axelstående, plogen, fisken…) Vi går vidare med andnings- och meditationstekniker som syftar till att transcendera medvetandets gränser.

  Bokning: Unnaryd

  Kursstart: Vecka 16, 2018

  Kursdagar/tider/plats:

  Onsdagar 19:15 – 21:15 i Unnaryd (MHF-gården i Vallsnäs, Vallsnäs 111, 310 83 Unnaryd)

  Kostnad: 7ggr/950kr
  Byta dag: Förhinder? Ta igen ditt pass i en annan by eller kurs
  Utrustning: Du behöver en matta, en kudde, en lätt filt och löst sittande kläder

  Språk: svenska och engelska blandat

  MJUK YOGA

  Många i vårt samhälle har behov av lugnare och mjukare yoga. I den här yogakursen får du flera program som är framtagna för att inte belasta kroppens leder i onödan, men fortfarande når du yogans stärkande effekter.

  Vi kommer att göra luft- och spänningsfrigörande övningar som är lätta övningar som alla kan utföra, och omedelbart ger en känsla av välbefinnande. Några av övningarna befriar leder och muskler från spänningar, stelhet och giftämnen, en del fungerar som venpumpövningar och åter andra påverkar tarmsrörelserna.

  Beroende på deltagarens förmåga går vi efter flera veckor vidare till andra serie av övningar som styrker och smidiggör ryggen, tränar balansen och verkar vitaliserande.

  Vi kommer även göra ögonyoga som påverkar synen genom att göra ögonmuskulaturen smidigare. Vissa ögonövningar avlägsnar även grundläggande spänningar och hela ditt energitillstånd stärks.

  Förutom fysiska övningar läggs mycket vikt på rätt andning och avspänning. Den andra timmen av yogalektionen undervisas andningsövningar, meditation (preliminär Ajapa Japa) och djupavslappning (Yoga Nidra).

  Bokning: Smålandsstenar

  Kursstart: vecka 16

  Kursdagar/tider/plats:

  Torsdagar 16:30 – 19:30 i Smålandsstenar; 8ggr, vecka 16-23 (Fruits & Yoga Cafe, Norra Nissastigen 5C)
  Byta dag: Förhinder? Ta igen ditt pass i en annan by/tid/kurs.
  Kostnad: 8ggr/1100kr; två eller mera kurser/1600kr; första lektionen möjlighet till gratis prova-på förutsatt att det finns plats.
  Utrustning: Du behöver en matta, en kudde, en lätt filt och löst sittande kläder. Mejla om du vill köpa en ullmatta (varmt och skönt!)

  Språk: svenska och engelska blandat

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google kartan Inte Laddad

  Tyvärr, kan inte ladda Google Maps API.

 • Kommentarer inaktiverade.