Företag Turism & Entreprenörskap
[gtranslate]

Verksamhet Föreningar in Unnaryd

  • Unnaryds dragkampsklubb

    Är en klubb som bildades 1980 och vänder sig till alla, gammal eller ung, kvinna eller man alla är välkomna! Vår verksamhet är inriktad på dragkamp men vi har även ett gym som alla kan träna styrketräning på. Vår träningsanläggning ligger bakom brandstationen nere vid återvinningsstationen i Unnaryd och är öppet för medlemmar alla dagar, hela året.   Vi är medlemmar av Svenska Dragkampsförbundet vilka ingår i Riksidrottsförbundet. Dessa har godkänt föreningens stadgar, där det bl.a. framgår att vi tar starkt avstånd från användandet av dopingpreparat.Vi har även en skriven drog och alkoholpolicy  i klubben som föreningens medlemmar förväntas följa. Läs mer [...]

  • Hembygdspark och Bonadsmuseum

    I Unnaryds hembygdspark där skogsbondens arbetsredskap bevaras för eftervärlden, tas gäster och besökare emot i en gemytlig stugmiljö omhägnad med hankagärdsgård och lummiga vårdträd. Stugorna rymmer över 3000 historiska föremål från de småländska socknarna Unnaryd och Jälluntofta. En del, som är helt unika, tillhör Sveriges nationella kulturarv. Bonadsmuseum och Arkiv Unnaryds Bonadsmuseum visar fram ett 50 tal välbevarade äggtemperamålningar från bonadsmåleriets glansdagar. Färgsprakande och glada berättelser där den lilla människan på landet i skogen får träda fram. Så här levde man, så här gick man klädd och så var den tidens föreställningsvärld.

  • Kreativa Bolmenbygden

    Ett resurscentrum för kvinnligt nätverkande Vill du vara med och träffa andra driftiga kvinnor och hitta de som har samma intresse som du eller som kan komplettera dig? Vi ge oss stöd och hjälpa varandra att utveckla våra verksamheter och oss som företagare. Vi är ett forum av olika slags kvinnor som är unika, drivsamma, egna företagare, har bra kontaktnät eller är ensamma. Kreativa Bolmenbygden har som lokal och regional resurscentrum samt kvinnligt nätverk medlemskap i Winnet Sverige. Medlemmarna kommer från alla angränsande kommuner runt sjön Bolmen (Hylte, Ljungby, Gislaved och Värnamo).